martes, 28 de septiembre de 2010

Selènika 2010



El 26 de setembre es una data que feia dies que tenia marcada al calendari. Es celebrava la 22ª edició de la tradicional marxa de resistència de Navarcles: La Selenika.

Havíem parlat d’anar-hi, estava engrescat però no tenia clar que podria aguantar, nosaltres estem acostumats a fer rutes curtes de 30 a 40km cada sortida i ja està. Aquesta es de 110km i de 2700 m de desnivell acumulat. Al final vam decidir apuntar-nos amb una condició: es la nostra primera edició i hem d’acabar-la “xino xano” ja arribarem, anirem tancant els controls però l’acabarem, tota la cursa anirem junts i així ho vam fer.

La setmana passada ens vam apuntar els 4 predisposats a fer-la: l’Esteve, en Monrabà, en Tito i jo. El diumenge abans de la selènika vam anar a fer la Creu de Canet (50km) i durant la setmana només vam entrenar un dia, el fatídic 22 de setembre, això si vam pujar al turó (65km). Cada any hi pujarem. Els dies següents anar analitzant el perfil i anar-nos a conscienciar per el gran dia!

Dissabte 25 em llevo i netejo la bici a tope, la deixo a punt, impecable i en Monrabà ve a casa amb la furgo de Salicru per carregar-la, es la primera de les 4 que viatjaran l’endemà cap a Navarcles. Un cop recollida quedem per demà a les 5:45 a l’entrada de l’autopista i em començo a preparar la bossa. El temps no estava del tot clar, plourà? Farà sol? Farà fred? Que necessito per aguantar 110km?. M’ho poso tot ordenadet sobre el llit perquè no em deixi res i ho vaig ficant a la bossa.



A les 9 del vespres ja dormia, ni el Barça vaig veure que ja es dir xD. A les 3 del matí ja no podia dormir, entre els nervis i tot ja no volia dormir més així que em vaig llevar, em vaig vestir i em vaig esperar fins les 5:30 al facebook, mirant els gols del barça que havia guanyat i escoltant la repetició del Tu diràs a Rac1. xDDD.

A les 5:30 vaig a buscar l’Esteve i anem cap a l’autopista, som els primers però de seguida ja arriba la gent, en Monrabà i en Tito, en Trekman dels Cabres del Montnegre, En Rally i algú més que no conec. Trenecito fins a Navarcles
Son les 6 i mentre esperem que arribin tots per l’autopista entren cotxes que venen de festa amb una merda a sobre impressionant i mirant-nos com si fóssim raros !! Pues perquè no t’has vist la cara nanu!! Bé de seguida comencem a tirar, i al entrar a Sabadell aiguat, toma ya! Aviat el cel s’obre i sembla que no plourà, més val així...

A les 7 arribem a Navarcles i els polis mig adormits ens indiquen al parking o deixar el cotxe, deu ni do la currua de cotxes i la caravana que ja hi ha. La gent va d’hora !!! Aparquem, traiem les bicis i ens disposem a vestir,ja no tornarem al cotxe fins acabar la prova, ens ho hem d’endur tot al pavelló per recollir el dorsal i anar cap a la sortida. Quin puto fred que fotia !!!!







Tot i el fred del moment decideixo mirar el cel i fer cas al minimolina i sortir amb pantalons i maillot curt, això si els manguitos tardaré a treure-me’ls. M’ho preparo tot i després d’uns minuts una mica caòtics de perdre les claus, el paper de la inscripció i altre vegada les claus decideixo tancar el cotxe i fotre el camp del maleït parking xDDDD

Anem a buscar el dorsal al pavelló i no anàvem molts sobrats de temps just abans d’anar cap a la sortida em fan una foto a cara de perro i surto amb aquesta cara de pollet mullat, quin fred !!!!!



On es l’Esteve? No hi es. ESTEVE !!! ESTEVE !!! I no ens apareix amb un cafè amb llet i 2 pastotas? Jajaja quina gana de bon matí oigan!! Ara si anem a buscar posició per no sortir molt enrere però sort, som 1300 i no serem pas dels capdavanters.
L’Esteve veureu que a les fotos només surt a la sortida i a l’arribada i es que per seguir el seu ritme em fa falta menjar molts pizzotes xDD. Els 3 que vam anar de bracet lligats per una corda imaginària vam ser en Monrabà, en Tito i jo.





8:04 - Traca de sortida i gogogogogogo, ruta turística pel poble i el termòmetre de la farmàcia marca 8.5ºC grgrgrg. M’entre fred només de recordar-ho. Encara no havíem recorregut ni 1km i gent a la vora amb la cadena partida, sin sentido. A mi em dona un infart, però lo bo es que no era un cas puntual, no no, en els primers 2/3km almenys hi havia 3 pavos amb la cadena que se la podia posar de collaret. Bueno deixem la carretera asfaltada i comencem a pillar el primer sender i com no podia ser d’altra manera embussada al canto. Primera pujada i ale parats i a fer-la a peu. Mentre estem parats un ciclista al mes pur estil però si sa tiraoo!! Es fot marge avall jajaja quina partida de caixa. Fem la pujadeta a peu i perquè estàvem allà parats? Perquè hi havia una bassa gran i la gent passava pel costat per no embrutir-se !!! Sin sentido, que somos colegialas? Allà perdem l’Esteve, deu !!!!! Nosaltres a la nostre, pim pam pim pam, pixades venen, pixades van. Que un te pixera? Intermitent i parem els 3. Cap problema seguim. Deuria ser el km 20, corba a la esquerra i HOLA???? Primer avituallament? (pensem) Que es tota aquesta gent?? Una manifestació?? Jajaja tol sendero loco!! Allà ens ho prenem amb molta calma, mengem una barreta i a fer cua. Hem tingut temps de fer-nos fotos i tot.





Un cop hem perdut força temps seguim la marxa pel sender que era més o menys ciclable, seguim vorejant un riu i enfilem la primera rampa dura del dia. Un 20% en asfalt posen a prova les cames, good. Seguim. Tornem a agafar una mica de pista i arribem al segon embús del dia, trialera de baixada, mica en mica (a peu como no) la fem i al arribar a baix segon pit stop per fer un riu. Mentres en tito es treu la manguera un angel en forma de noia rossa amb cua i una Trek ens adelanta, Tito espavila !!! Es una bona roda a seguir !!! jajaja. Gaaaaaaaaaaasssssss, pujem darrera seu piano piano i arribem al primer avituallament.

Estem a Moia 3 hores a fer els primers 35km. Velocitat mitjana 11.7 km/h. (on time)
Aquí em trec els manguitos, la calor comença a apretar.



Després de catar les delícies del avituallament, buidem la bufeta i re emprenem la marxa. Ara ve per mi el tram més dur, gairebé tot es pujada fins a Collsuspina on trobarem el segon avituallament i continuarem pujant. Aquest tram es força divertit perquè t’escapes una mica de la pista i vas més per senders, corriols i trialeres. Les trialers de pujada per mi son impossibles les faig a peu, els corriols good i de cop i volta cartell: “Foto selènika 100m”.
Separació entre els companys, em poso guapo i flash!



El corriol segueix i davant meu tinc un ciclista que sembla un marroquí amb turbant amb una mena de braga blanca lligada al cap que li voleia 3 pams. Aquest a la baixada del corriol el vaig per adelantar, es para al mig i ja em veus a mi que no tinc temps de descalar i abraço unes pedres, no ha estat res. Acabem de baixar el sender, pugem la trialera i arribem a un restaurant on no està previst parar. Es com una mana de parca natural amb cabanyes d’indios on jo me’n se més d’un que li hagués clavat la flexa a alguna india jajaja



Passat aquest tros (per mi el millor del traçat) arribem al segon avituallament on algú feia 43 anys, felicitats !! XDD Allà tb en fotem fins al cul de pastissets, fruits secs, sucs i cocacola, com no tb algun plàtan i taronja. Descansem una mica, tirem quatre fotos i go.
Km60. 1h 57’ minuts per fer els 20.09 km del tram del 1r al 2n avituallament a 10.3km/h.





Ara bé el terror de barrens. Just a la sortida del segon avituallament pillem un desgraciat (ho sento, no tens altre nom) que va amb un/varios picarol/picarols a sota el sillin i tot el rato quiticlin quiticlin, a mitja pujada quiticlin quiticlin, a la baixada sembla que el deixem enrere però no... al cap d’un moment quiticlin quiticlin. ARG !!! No l’embestís una vaca de les moltes que hi ha durant el traçat !!! Allà patint per pujar i el sorollet dels collons, no veu que molesta? xDD Bé, ara fins al tercer avituallament hi ha 15km, amb més baixada que pujada; bieeeen, podrem descansar una mica. Pues va a ser que no !!!

Baixada rapida per una pista plena de pedres i en el millor dels casos una gravilla molt perillosa (se d’algun que va haver d’anar a l’hospital) ANIMO RAFA !!! Baixades trencacames on no podies descansar perquè havies d’anar frenant i estar molt a l’aguait de no cardar-te un bon lletot. I després repechon del terror i així fins arribar al km70 i 3r avituallament. Aquest es va fer molt curt.
KM75 – 14.29km 1h 18m i 11.0 km/h






El tercer avituallament estava ficat al mig del poble de L’Estany i per sortir calia fer una pujada moooolt maca, desnivell +10% d’asfalt just després de descansar les cames i tornar-t’hi a posar en fred no es el millor però que hi farem? P’alante no? Jajaja

Ara si baixem cap avall, amb un mal a les mans i les cervicals força considerable després de les putes pedres i les baixades que hi havia, sembla mentida però estava desitjant que hi hagues una pujada per descansar les mans, prefereixo pujar que baixar !!!
No se com la Noe amb la niner ss sense suspensió pot aguantar, vaya makina, felicitats, estàs feta una crack. Llàstima que no coincidissim a la cursa, he de menjar mes espinacs, o beure més cervesa, ki sap jajaja.



Amb tant baixada de seguida ens plantem al km90 i últim avituallament situat a Caders.
Aquest avituallament mengem una mica i ens conscienciem de que portem 7h i pico i que falta poc, ho aconseguirem però encara falta una mica. Bebem una mica de suc de fruita una mica d’avellanes, tornem a veure suc de fruita (vaya escotazo la que posa el suc de fruita, jajajaja). Al loro !! Ens avisen que queda una subida muy dura de 2km y ya luego es todo bajada yuppi !!! Pues va anem!



Anem a arrencar i pssssssss roda del darrera punxada, argh! Segur que a la baixada he punxat i ara que he estat parat s’ha perdut tot l’aire, pues res a canviar la càmera. Reparem aquest petit entrebanc i continuem per una baixadeta ràpida d’1km i de sobte veiem el cartell que posa <<- SELENIKA i patapam rampot del 20%. Enllacem durant més d’un km entre rampes del 20% i del 15% fins que afluixa i comença el descens, ara gairebé tot es baixada, queden 15km “rapids” (o això pensem). MEC error. Els últims km estaven reservats a uns corriols i trialeres que si quan vas fresc amb prou feines pots fer quan portes casi 100km a sobre l’únic que pots fer es prendre mal amb lo qual, acabarem la pedalada bé i ho fem a peu. Els últims km fins a arribar a Navarcles la bici ja no anava fina amb tanta pols, els canvis fallaven més que una escopeta de fira, pujaves pinyó i ell el baixava, baixaves plat i es treia la cadena en fi. Última pista i arribem a Navarcles amb 9hores sobre la bici i + de 100km a les cames però això si, sortida de germanó de la colla tabalta jajaja. Que no es perdi el bon humor! Al arribar al pavelló ens esperava l’Esteve que feia + de 2 hores que s’esperava jaja, ell ja havia dinat i tot però no s’havia pogut dutxar perquè les claus del cotxe les tenia jo, se siente !!! xD Un cop vam arribar vam anar a deixar la bici al cotxe, vam dinar tranquil•lament ens vam anar a dutxar i ens en vam anar més contents que uns gínjols per haver acabat la nostra primera selènika i espero que no sigui la última.


Report del Garmin (cada avituallament es una lap, per poder veure els parcials que havíem estudiat previament abans de fer la cursa).


Report total




Enllaç de la classificació.

Diploma acreditatiu !!



Track gps cicloide

A reveure Selèniks!!




Ara a disfrutar d’una setmana de vacances a Tenerife amb la meva mitja taronja.
Ens ho mereixem !!!!

Salut !!!!!

6 comentarios:

  1. Pero tiooooo, que falta de concentracion es esa? juas juas juas, te has fijado en todas las feminas del camino: la rubia de pelo largo, el escote de la del avituallamiento...jijijiji
    Ya tambien he coincidido alguna ruta con esa gente que cuelga un cencerrito en el sillin, y no veas como toca las narices!! Tienen delitos los puñeteros!
    Felicidades! ya me gustaria haber podido saludar a vosotros tambien. Ha sido un finde estupendo.
    PD.: En SS no tengo problemas con el cambio, jijiji

    ResponderEliminar
  2. A la cebrianenca la cartera amb la pasta per fer la inscripció, aquí les claus i no se que mes... Als pedals d'en Serrallonga ets capaç d'oblidarte la cammelback!

    ResponderEliminar
  3. A ver si maquinamos alguna massaiadaaaa que Jordi Monrabà me ha dicho q estan tan guapas pero SIN emboscadas jaja
    Cuidate y suerte en la Challenger!!

    ResponderEliminar
  4. Molt be JORDI!!!
    Ja tens una referencia per la proxima... per cert la propera sense dosificar en exces.
    Cuidat ja ens veurem pel Montnegre...

    ResponderEliminar
  5. Hola Jordi!!!
    Ya esta hecha... Felicidades crak!!!

    Para empezar a caminar... es necesario dar el primer paso...
    Y despues ya correremos!!!
    Para afrontar un reto...
    Tener la fuerza de voluntad y la capacidad mental de llebarlo a cabo...
    Y para conseguirlo...
    Nacer con un "gen" especial, que te da ese espiritu de lucha y superación, tan necesario...
    TU LO POSEES!!!
    Lo físico... simplemente se trabaja!!!

    Disfruta de ese merecido descanso y cuidate socio!!!

    Nos vemos

    ResponderEliminar
  6. jordi y compañia,felicidades por la selenika el tiempo es fantastico,el resto de bio estariamos entre 12 y 13 horas je,je,je,je,

    ResponderEliminar